دلایل استفاده از BPMS در کنار سایر سیستمهای خبره
زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
اغلب سیستمهای اطلاعاتی که در سازمانها استفاده میشوند، جز گروه سیستمهای خبره یا Expert System تلقی میشوند. سیستمهای خبره به دستهای خاص از نرمافزارهای رایانهای اطلاق میشود که …
اغلب سیستمهای اطلاعاتی که در سازمانها استفاده میشوند، جز گروه سیستمهای خبره یا Expert System تلقی میشوند. سامانههای خبره یا سیستمهای خبره (Expert systems) به دستهای خاص از نرمافزارهای رایانهای اطلاق میشود که در راستای کمک به کاردانان و متخصصان انسانی و یا جایگزینی جزیی آنان در زمینههای محدود تخصصی تلاش دارند.
بعبارت دیگر سیستمهای خبره بخش خاصی از یک تخصص را مکانیزه نموده و عملیاتهای پیچیده مربوط به همان بخش را پوشش میدهد، مثل سیستمهای حوزه منابع انسانی، مالی، تدارکات، انبار، نگهداری و تعمیرات و … . در نتیجه میتوان چنین بیان کرد که سیستمهای خبره روی فرایندهای جاری سازمان که منجر به گردش اطلاعات بین واحدهای مختلف میشوند، نقشآفرینی نمیکند. برای این منظور از سیستمهای مدیریت فرایند (BPMS) استفاده شده تا بتوان خلاء بین سیستمهای خبره را بمنظور مکانیزاسیون سایر فعالیتها و فرایندهای سازمان پر نمود.
از سوی دیگر یکپارچگی سیستمهای خبره با هم، یکی دیگر از مسائل حائز اهمیت در حوزه فناوری اطلاعات طی سالهای اخیر تلقی میگردد. بعنوان نمونه یکپارچگی و ارتباط بین دو سیستم تدارکات و انباردارای اهمیت فزایندهای است که البته سایر روشهای یکپارچگی از قبیل سیستمهای جامع و یا معماری سازمانی در مقایسه با BPMS بسیار پرهزینهتر بوده و بدلیل حجم بالای کار در آنها از احتمال موفقیت بالایی نیز برخوردار نیستند. در حالیکه سیستمهای مدیریت فرایند کسب و کار شرکت فراگستر با استفاده از تکنولوژی وب سرویس و DBLink، با حداقل منابع و زمان ممکن، امکان ایجاد یکپارچگی با سیستمهای اطلاعاتی را فراهم میکند.