شاخص یکپارچگی سیستمهای اطلاعاتی
زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
شاخص یکپارچگی سیستمهای اطلاعاتی یا Information Systems Integration Index یک شاخص یا امتیاز برای اندازهگیری میزان در دسترس بودن اطلاعات تولید شده توسط یکی از اجزای اطلاعاتی توسط سایر اجزا میباشد.
بعنوان مثال زمانیکه که کارشناس فروش یک شرکت در صدد صدور پیش فاکتور است، قادر به مشاهده اطلاعات مربوط به تماسهای مدیران فنی شرکت خود و مشتری باشد بدون اینکه نیاز به عامل انسانی جهت ارائه اطلاعات به وی باشد.
شاخص یکپارچگی سیستمهای اطلاعاتی عددی بین صفر تا ۱۰۰ است که ۱۰۰ ایدهآلترین وضعیت آن میباشد که تقریباً دست نیافتنی است.
از این شاخص برای ارزیابی سازمانها نیز استفاده میشود. شرکتهایی که شاخص یکپارچگی اطلاعاتی آن ها بالاست غالباً شرکتهای ایدهآل مدیران هستند. البته این شاخص هیچگاه به ۱۰۰ نمیرسد اما میتوان عدد ۸۰ را نقطه شروع شاخص برای سازمانهای ایدهآل دانست. شاخص یکپارچگی در کنار شاخص توسعه یافتگی، فاکتورهای مناسبی جهت ارزیابی وضعیت سازمانها هستند.
یکی از ابزارهای توسعه و افزایش شاخص یکپارچگی اطلاعاتی BPMS است. BPMS می تواند به عنوان یک زیرساخت در لایهای پایینتر از اجزای اطلاعاتی موجود قرار گیرد و موجب افزایش یکپارچگی گردد.
از شاخص یکپارچگی سیستمهای اطلاعاتی جهت اندازه گیری بازده طراحی سیستمهای اطلاعاتی نیز استفاده میشود. بعبارت دیگر شاخص یکارچگی سیستمهای اطلاعاتی یکی از عناصر مورد بحث در بهرهوری سیستمهای اطلاعاتی است.
با توجه به مفهوم فوق میتوان استنباط کرد که در صورت استفاده از BPMS جهت توسعه شاخص یکپارچگی بهره وری در سازمان افزایش می یابد. توجه داشته باشید که بهرهوری صرفاً حذف کاغذ و نیروی انسانی نیست. بلکه تمرکز و دسترسی به اطلاعات، جزء ارکان بهرهوری به حساب میآید.
پیرو مطالب فوق فرمول شماتیکی به صورت ذیل قابل ارائه است:
سازمان ایدهال =BPMS + سیستمهای جاری
سارمن طاووسی
حتما بخوانید: حقایقی در مورد اتوماسیون اداری که دیگران نمیخواهند شما بدانید!