BPMS مقابل ERP یا کنار آن؟-۳
زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
در دو مقاله قبلی جایگاه BPMS و ERP به عنوان مکمل یکدیگر شناخته شدند. اما باید گفت در رویکرد آنها نسبت به بهبود فرایندهای سازمانی بعضاً نقشی متضاد و خلاف یکدیگر دارند که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد.
در کل دو رویکرد اصلی در بهبود فرایندهای سازمانی میتوان متصور شد
- رویکرد اول به تغییرات اساسی فرایندها اعتقاد داشته و مفاهیمی نظیر مهندسی مجدد فرایندها (BPR) را در برمیگیرد. هدف از این مقاله نقد این رویکرد نخواهد بود، لیکن اشاره به این نکته کافیست که درصد شکست پروژههای مهندسی مجدد فرایندها نه تنها در کشور ما، بلکه در بسیاری از کشورهای پیشرو دنیا نیز بالاست.
- رویکرد دوم برخلاف رویکرد اول به تغییرات اساسی و ناگهانی اعتقاد نداشته و مبنای آن، تغییرات مستمر و تدریجی در بهبود فرایندهای سازمانیست.
در ادامه به رویکرد دو سیستم ERP و BPMS اشاره خواهد شد.
به دلیل وجود Best Practice های موجود در ERP و فرایندهای تعبیه شده در این سیستم و اینکه میزان سفارشیسازی در اینگونه سیستمها، تا حد زیادی نیست، سازمان باید Best Practice های موجود در این سیستمها را تا حد زیادی پذیرفته و خود را با آنها تطبیق دهد. به عبارت دیگر میتوان چنین گفت که در ERP به نوعی BPR مستتر است.
در عوض رویکرد BPMS ها برخلاف، ERP ها، بر بهبود مستمر و تدریجی تمرکز دارد بطوریکه در بسیاری از محافل و سمینارها چنین مطرح میشود که برای پیادهسازی فرایندها در BPMS نیازی به بهبود آنها نبوده و شروع کار میتواند با وضعیت موجود (AS IS) صورت پذیرد.
در ادامه با توجه به قابلیتهای BPMS میتوانید فرایندها را مورد پایش قرار داده و بهبود دهید. از سوی دیگر با کمک قابلیت Versioning میتوانید مدیریت نسخ فرایندها را بسادگی اعمال نمایید.
- BPMS مقابل ERP یا کنار آن؟ – بخش ۱
- BPMS مقابل ERP یا کنار آن؟ – بخش ۲
- BPMS مقابل ERP یا کنار آن؟ – بخش ۳