مدیران بخوانند: راه های اصولی افزایش کارایی کارمندان
زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه
خوب یا بد، ما امروز بیشتر زمان خود را در محیط کار و کنار همکارانمان سپری میکنیم تا در کنار خانواده. بخاطر همین همکاران ما ناخودآگاه روی حال و روز و اخلاق ما تاثیر مستقیم میگذارند. بعنوان مثال یک کارمند با انگیزه میتواند محیط کار را به بهترین شکل ممکن مثبت و شاداب کند و برعکس، یک کارمند بیانگیزه میتواند مثل یک تانک از رویمان رد شود و همه را له و لورده کند!
اینجا دیگر هنر یک مدیر است که چطور محیطی خوب و درست را برای کارمندان جهت افزایش کارایی آنها فراهم کند که همه از کنار هم بودن، حتی در پر فشارترین شرایط لذت ببرند. در این مطلب سعی میکنیم راههای اصولی انگیزه دادن و افزایش کارایی را برای مخاطبین این پست (یعنی مدیران) توضیح بدهیم.
در همین راستا میتوانید مقاله معیارهای کلیدی جهت اندازهگیری فعالیت مفید کارکنان را نیز مطالعه فرمایید.
شرکت را تبدیل به یک خانواده بزرگ کنید
منظور ما این نیست که با کارمندانتان مثل خواهر و برادرتان رفتار کنید. بیشتر فکرتان را به سمت پسر عمو و دختر خاله و پسردایی ببرید. همه ما در فامیل کسانی را داریم که به سختی تحملشان میکنیم، اما این دلیل نمیشود که خوبی و خوشی آنها را نخواهیم. ممکن است پشت سرشان حرف هم بزنیم، اما هرگز تحمل نمیکنیم که دیگران دربارهشان بد حرف بزنند.
همین احساس را هم بردارید ببرید و در شرکتتان پیاده کنید. این باور را به کارمندتان بقبولانید که هر اتفاقی که بین شما بیفتد، هر حرفی هم که رد و بدل شود، شما همیشه پشتشان را دارید و اگر بدخواه داشته باشند میتوانند روی شما حساب کنند!
کارمندتان را خوب بشناسید
همه میدانیم که انگیزه کار کردن ما بزرگترین عامل خوب و یا بد کردن ماست. دانش آموزی که روزها سر کار میرود و شبها در مدرسه شبانه درس میخواند، انگیزهای متفاوت از مادری دارد که برای سیر کردن شکم دو کودکش کار میکند. برای همین است که درک انگیزه کارمند به شما کمک میکند یک سیستم حمایتی و انگیزشی را در محل کار جهت افزایش کارایی بسازید که به کارمند این احساس را بدهد که به احساسات و شرایط او حقیقتا توجه میشود.
نظرها را کامل بشنوید و تصمیم بگیرید
وقتی برای گوش دادن به نظرات کارمندانتان وقت میگذارید، احساس عجیبی را در قلبشان بوجود میاورید. بله، به همین سادگی! وقتی او احساس کند که وقت با ارزشتان را به او دادهاید و برای نظرش احترام قائل شدهاید هم خودآگاه و هم ناخوداگاه در او احساس قدردانی و انگیزه بیشتری شکل میگیرد. هرچه بیشتر صدایشان را بشنوید، آنها هم بیشتر برای کسب و کار و شرکت شما دلسوزی میکنند که سبب افزایش کارایی کارمندانتان خواهد شد. اما یادتان باشد که حرف آخر را خودتان براساس ارزیابی تمام نظرات باید بزنید. شما باید به فکر جایگاه خودتان هم باشید.
کارمند در کنار کار، زندگی هم دارد!
گاهی به این نکته فکر کنید که کارمند زندگیای هم خارج از فضای کار دارد. آن دانش آموزش که دربارهاش صحبت کردیم ممکن است روزی امتحان آخر سالش باشد. آن مادری که وصفش را گفتیم هم مسلما پرستار بچه ندارد. پس وقتی زندگی آن رویش را نشان میدهد سعی کنید اوضاع را درک کنید و برای شرایط او احترام قائل باشید. مطمئن باشید در نهایت حس قدردانی کارمند را در کارش خواهید دید.
هدیههای کوچک معجزه میکنند
شاید باور نکنید که یه کارت هدیه چند ۱۰ هزار تومانی چه تاثیری بر روی انگیزه کارمند دارد. مبلغ این کارت انقدر که فکر میکنید مهم نیست چون در اینجا مسئله پول مطرح نیست، بلکه آن احترام و توجه و حس قدردانی شماست که از این طریق به او منتقل میشود.
تکنولوژی و فرآیندهای شرکت را بروز کنید
اسای کار تکنولوژی این است که زندگی ما را راحت کند. یکی از مفیدترین راههای بالا بردن بهرهوری و افزایش کارایی خود و کارمندانتان اینست که بجای اینکه در سیستم مدیریت فرآیند شرکت از روشهای قدیمی استفاده کنید و به اصلاح لقمهها را یکی یکی دور سر بچرخانید، فرآیندهای خود را مدرن کرده و راحت تر آنها را مدیریت کنید. اینکار باعث میشود پیچیدگیهای کارتان کمتر شود، کارتان سریعتر و سادهتر شود، اعصابتان راحتتر باشد و در نتیجه بهرهوری کل شرکت بالا برود.
برای آنکه بدانید کدام فناوریها باعث بهرهوری بیشتر و مدیریت راحتتر شما میشوند پیشنهاد میکنیم مطالعه مقاله “با استفاده از کدام فناوری اطلاعاتی میتوان بهرهوری را در سازمان افزایش داد؟“ را از دست ندهید.
به سوالات جواب بدهید
خیلی اوقات کارمند ترجیح میدهد کاری را خودش اشتباه انجام دهد تا اینکه از شما سوال کند. به دلایل زیادی مثل ترس و خجالت و یا اینکه نخواهد با اعتراف به ندانستن احساس ضعفی از خود نشان بدهد. اینجا دیگر هنر مدیریت شماست که او و همه کارمندان را مدام تشویق به سوال کردن کنید و این تصور منفی که نسبت به آن وجود دارد را در ذهن آنها از بین ببرید.
بهترین ابزار کار را در اختیارش بگذارید
هیچ چیز بدتر از آن نیست که کارمند به شما بگوید بخاطر مشکل کامپیوتر و یا قطع اینترنت نتوانسته کارش را انجام دهد. هیچ بهانهای به او ندهید.
هر موفقیت کوچکی را جشن بگیرید
وقتی کارمند شما مرتبا ببینید که هر دستاورد او دیده و تحسین میشود، به او این احساس دست میدهد که حضور او و کاری که می کند واقعا تغییر ایجاد کرده و کل شرکت را به جلو میبرد.
آموزش، آموزش و باز هم آموزش
هیچ چیز برای یک کارمند بدتر از این نیست که کارش را نداند! شاید در نگاه اول عجیب و بعید به نظر برسد اما این اتفاقی ست که زیاد در شرکتها میافتد. مشکلی که وقتی دچارش میشوید درست مثل بچهای که مادرش را گم کرده و در خیابان سرآسیمه میدود و گریه میکند، گیج و خسته میشویم و احساس ترس سر تا پایمان را میگیرد.
یک کارمند خوب با راندمان کار بالا، یعنی کسی که دقیقا میداند چه کاری روی دوشش گذاشته شده و در نهایت از او انتظار میرود. برای همین است که آموزش در روزهای اول از هر چیزی واجبتر است. آموزش به کارمندانتان انرژی و اعتماد بنفس صد چندان داده و به وضوح شاهد افزایش کارایی آنها خواهید بود.
برای او یک قهرمان باشید
وقتی کارمند رئیسش را در حال کار ببیند ناخودآگاه تشویق به کار میشود. وقتی رئیس صبحها دیر سر کار بیاید این رفتار به مرور بر روی کار و بهرهوری کارمند هم تاثیر مستقیم میگذارد. بهتر بگوییم، محیط شرکت، آینه مدیر آن است.
از کسی سوگلی نسازید!
همه ما کارمندان در مقطعی از دوران کاری خود، کسی را بخاطر داریم که همیشه سوگلی و محبوب مدیر شرکت بوده. هنوز خوب یادمان است که چقدر این مسئله باعث بیانگیزگی و رخوت در بین دیگر کارمندان میشد. اگر شما هم از آن دست مدیرانی هستید که سوگلی پرورش میدهند، این را بدانید که موفقیت و پیشرفت شما منوط به آنست که بین کارمندان خود فرق نگذارید و با همه یکسان برخورد کنید.
“آنه مولکاهی” مدیر سابق شرکت زیراکس میگوید: کارمندانی که باور دارند مدیریت آنها را نه فقط به چشم یک کارمند، بلکه به چشم انسان میبیند، هم کاراییشان بیشتر است، هم شادابترند و هم رضایت کاریشان به مراتب بیشتر است. داشتن کارمندان راضی یعنی شما مشتریهای راضیتری دارید و این یعنی سودآوری بیشتر.