مدل های فرآیند عملیاتی (جلسه ۲۲)
زمان تقریبی مطالعه: 4 دقیقه
در ادامه جلسه قبل به بررسی سطح سوم از چهارچوب کاموندا میپردازیم. با ما همراه باشید…..
محدودیت در مجموع نمادها
برای ایجاد مدلهای سطح ۲ محدودیتی در استفاده از مجموعه نمادها پیشنهاد نمیکنیم. علت آن بسیار ساده است زیرا این مورد به شدت به سازمان شما و نیازهایتان بستگی دارد که از کدام نمادها در سطح ۲ باید استفاده شود. برای مثال برای یک مدل فرایند فنی بسیار مهم است که یک انتقال با مسیرهای جبرانی مرتبط مدلسازی شود، همانطور که در بخش های قبل معرفی گردید. حتی اگر فرض کنیم که خیلی از شما این را انجام نخواهند داد، قطعاً مشتریان زیادی در بخشهای مختلف را خواهیم داشت که برای آنها این موضوع بسیار حائز اهمیت است.
ضمن اینکه نماد خاصی وجود ندارد که تنها مخصوص استفاده در سطح ۲ باشد. اگر میخواهید مجموعه نمادها را در این سطح محدود نمایید، باید خودتان این تصمیم را بگیرید. در شکل زیر نشان دادهایم که از کدام نمادها در پروژههای BPMN خودمان بیشتر استفاده کردهایم. ضمن اینکه نمادهای جدید ۲٫۰ BPMN را نیز در نظر گرفتهایم. ازآنجاییکه طرح نسخه ۲٫۰ مدت کوتاهی است که در دسترس میباشد، نتوانستیم تجربههای عملی زیادی را در این مورد داشته باشیم. لذا ارزیابی نمایش ۲٫۰ BPMN از دید امروزی است.
در تابستان سال ۲۰۰۸ از ۱۲۷ کاربر BPMN آلمانی زبان سوال کردیم که از کدام نماد BPMN تا به حال بیشتر استفاده کردهاند. در آنجا تفاوتی را با تجربه عملی خودمان پیدا نمودیم. بدان معنا که تعدادی از نمادها توسط کسانی که از آنها سوال کرده بودیم بسیار کمتر از ما استفادهشده بود، به ویژه در مورد دروازه رخداد محور، رخداد شرطی و زیر فرایند Adhoc. آن موقع از خودمان سوال میکردیم که چرا این نمادها که بسیار کاربردی هستند، آن قدر کم استفادهشدهاند. نتیجه سوال ما از تعدادی از آنها این بود که آنها اصلاً این نمادها را نمیشناختند. خیلیها از BPMN استفاده میکنند، همانطور که تا به حال از نشانههای جریان کار استفاده میکردند. باید به این نکته نیز توجه کرد که تا به آن زمان ادبیاتی در مورد BPMN وجود نداشت بلکه یک سری از ویژگیها تنها به زبان انگلیسی در اختیار بود. ضمن اینکه سمینارهای BPMN بسیار کم بودند. سومین مسئله این است که خیلی از ابزارهای نرمافزاری BPMN تمامی نشانهها را ارائه نمیدادند.
بیست و دومین جلسه از دوره “نحوه مدلسازی فرآیندها” به پایان رسید. از اینکه تا به اینجای کار با ما همراه بودید، سپاسگزاریم.
برای راحتی دسترسی شما به مطالب آموزشی، سعی میکنیم هر جلسه را در قالب یک فایل pdf در انتهای آن ارائه کنیم تا اگر دوستانی در زمان آموزش نتوانستند مطالب را دنبال کنند، به صورت مجتمع و یکجا مطالب را مطالعه کنند.
سری مقالات آموزش مدلسازی فرآیند براساس چهارچوب کاموندا caBPMN (سطح ۲ – عملیاتی):
- جلسه ۹: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۱۰: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۱۱: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۱۲: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۱۳: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۱۴: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۱۵: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۱۶: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۱۷: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۱۸: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۱۹: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۲۰: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۲۱: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
- جلسه ۲۲: مدلهای فرایند سطح ۲ عملیاتی
———————————————————————————————————————————————————————————————————–
آن دسته از دوستانی که علاقه مند به دریافت این آموزش ها از طریق گوشی موبایل خود هستند میتوانند از طریق کانال تلگرام آکادمی BPM این آموزش ها را دنبال کنند.