رویداد یا Event – رویدادهای میانی
زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
اگر تا به اینجا با همراه بوده اید، به خاطر می آورید که در جلسه قبل درباره رویدادهای پایانی صحبت کردیم. دراین جلسه رویدادهای میانی را مورد بررسی قرار میدهیم.
رویدادهای میانی رویدادهایی هستند که در میانه راه فرآیند محقق میگردند و بر فرآیند تاثیر میگذارند. این رویدادها هم میتوانند Catching و هم Throwing باشند، یعنی وقتی جریان فرآیند به این رویدادها رسید، محقق شوند و پیغامی را مخابره کنند و یا وقتی جریان فرآیند به این رویدادها میرسد صبر کند تا این رویداد پیغامی را دریافت کرده و محقق شود و سپس به جریان فرآیند اجازه عبور دهد.
نکتهای که در این رویدادها بسیار حائز اهمیت میباشد این است که این رویدادها برخلاف رویدادهای آغازین و پایانی جریان فرآیند تولید و یا از بین نمیروند و صرفا محقق میشوند.
به عنوان مثال فرض کنید پس از ثبت نام در سایتی به شما اطلاع داده میشود که ۳ روز مهلت دارید که مدارک ناقص خود را به مسئول مورد نظر تحویل دهید تا درخواست شما روند اداری خود را طی کند، در غیر اینصورت پس از ۳ روز درخواست شما کنسل خواهد شد. همانگونه که در تعریف رویدادها به آن اشاره کردیم، شرایط فرآیند به دو قسمت قبل از ۳ روز و به محض بعد از سه روز تقسیم میشود که در میانه راه رخ میدهد به همین دلیل برای مدلسازی چنین شرایطی، از رویداد میانی از نوع Timer استفاده میکنیم. انواع رویدادهای میانی در شکل زیر نشان داده شدهاند.
بیشتر بدانید: ویدیو آموزش آنلاین مفاهیم مدلسازی و بکارگیری صحیح BPMN2.0
در این جلسه نوع دیگری از رویدادها را به شما آموزش دادیم و آموختید که رویدادهای میانی چه کاربردی در پیاده سازی فرآیندها دارند. مبحث مربوط به رویدادها در این بخش به پایان رسید. در جلسات بعدی بخش های دیگر این زبان را مورد مطالعه قرار خواهیم داد.
سری مقالات آشنایی با علائم استاندارد BPMN:
- جلسه اول: آشنایی با BPMN
- جلسه دوم: آشنایی با علائم استاندارد زبان BPMN
- جلسه سوم: فعالیت یا Task در زبان BPMN چیست؟
- جلسه چهارم: شاخه یا Flow در زبان BPMN چیست؟
- جلسه پنجم: رویداد یا Event در زبان BPMN چیست؟
- جلسه ششم: رویداد یا Event – رویدادهای آغازین
- جلسه هفتم: رویداد یا Event – رویدادهای پایانی
- جلسه هشتم: رویداد یا Event – رویدادهای میانی
- جلسه نهم: درگاه های تصمیم گیری یا Gatewayها
- جلسه دهم: درگاه های تصمیم گیری – Inclusive Gateway
- جلسه یازدهم: درگاه های تصمیم گیری – Parallel Gateway
- جلسه دوازدهم: درگاه های تصمیم گیری – Event-Based Gateway
- جلسه سیزدهم: محدوده یا Pool در زبان BPMN چیست؟
- جلسه چهاردهم: بخش و فاز در فرآیندها چه مفهومی دارند؟
در صورتیکه علاقه مند به دریافت این آموزش ها از طریق گوشی موبایل خود هستید میتوانید از طریق کانال تلگرام آکادمی BPM این آموزش ها را دنبال کنید.