رویداد یا Event – رویدادهای آغازین
زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
در جلسه قبل درباره رویدادها (Event)ها توضیح دادیم. این رویدادها دارای زیربخش هایی هستند که در زیر، اولین زیربخش آن را توضبح میدهیم.
رویدادهای آغازین رویدادهایی میباشند که به شکل دایرههای سبزرنگ میباشند و از نوع Catching میباشند، یعنی رویدادهای آغازین رویدادهای دریافتگرایی هستند که منتظر خبری میباشند و به محض تحقق موجب آغاز فرآیند میشوند. رویدادهای آغازین تنها رویدادهایی هستند که به محض تحقق موجب ایجاد جریان در فرآیند شده و فرآیند را آغاز میکنند.
۱- رویداد ساده
سادهترین رویداد آغازین، رویداد ساده میباشد که منتظر میماند تا شخصی در کارتابل خود لینک جریان کار جدید را بزند تا این رویداد محقق شده و باعث آغاز فرآیند شود. این رویداد در شکل زیر نمایان است.
۲- رویداد Message
یک نوع رویداد آغازین دیگر رویداد Message میباشد، این رویداد منتظر میماند تا پیامی را از نود دیگر که از نوع ارسال پیام به این فرآیند است، دریافت کند و محقق شود و به محض تحقق باعث آغاز این فرآیند شده و جریان پایدار برروی آن بگذارد. این رویداد در شکل زیر نشان داده شده است.
۳- رویداد Timer
نوع دیگر رویداد آغازین، رویداد Timer میباشد، ما برای این رویداد بازههای زمانی (برای مثال هفتگی) در نظر میگیریم تا در این بازهها محقق شود و موجب ایجاد فرآیند شود. شکل گرافیکی این رویداد در شکل زیر نمایان است.
۴- رویداد سیگنال
نوع دیگر رویداد آغازین رویداد سیگنال میباشد و منتظر دریافت سیگنالی از جای دیگری میشود تا محقق شود و فرآیند را آغاز کند. تفاوت این رویداد با رویداد Message در نودی میباشد که مخابره را از آن دریافت میکند. رویداد Message فقط و فقط برای ارتباط بین دو فرآیند میباشد، اما رویداد سیگنال میتواند بین چند فرآیند ارتباط برقرار کند. رویداد آغازین سیگنال در شکل زیر نمایان است.
بیشتر بدانید: ویدیو آموزش آنلاین مفاهیم مدلسازی و بکارگیری صحیح BPMN2.0
در جلسات آتی سایر رویدادها مورد بررسی قرار میگیرند. در صورتی که علاقه مند به دریافت این آموزش ها از طریق گوشی موبایل خود هستید میتوانید از طریق کانال تلگرام آکادمی BPM این آموزش ها را دنبال کنید.
سری مقالات آشنایی با علائم استاندارد BPMN:
- جلسه اول: آشنایی با BPMN
- جلسه دوم: آشنایی با علائم استاندارد زبان BPMN
- جلسه سوم: فعالیت یا Task در زبان BPMN چیست؟
- جلسه چهارم: شاخه یا Flow در زبان BPMN چیست؟
- جلسه پنجم: رویداد یا Event در زبان BPMN چیست؟
- جلسه ششم: رویداد یا Event – رویدادهای آغازین
- جلسه هفتم: رویداد یا Event – رویدادهای پایانی
- جلسه هشتم: رویداد یا Event – رویدادهای میانی
- جلسه نهم: درگاه های تصمیم گیری یا Gatewayها
- جلسه دهم: درگاه های تصمیم گیری – Inclusive Gateway
- جلسه یازدهم: درگاه های تصمیم گیری – Parallel Gateway
- جلسه دوازدهم: درگاه های تصمیم گیری – Event-Based Gateway
- جلسه سیزدهم: محدوده یا Pool در زبان BPMN چیست؟
- جلسه چهاردهم: بخش و فاز در فرآیندها چه مفهومی دارند؟